‘Geen enkele ziekte die door een dieet kan worden genezen, dient met andere middelen te worden behandeld’

Maimonides (1135-1204)

Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen, aminozuren, antioxidanten, vetzuren en andere noodzakelijke voedingsstoffen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er een gedegen relatie bestaat tussen voeding en de gezondheid. Slechte voedingsgewoonten staan vaak aan de basis van het ontwikkelen van ziekten. Met een orthomoleculair voedingsadvies proberen we zoveel mogelijk nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo min mogelijk voedingsstoffen die ons lichaam schaden. In onze huidige maatschappij worden we belast met tal van toxische stoffen en door uitputting van de grond in de landbouw bevatten onze groenten vaak nog maar minimale hoeveelheden aan gezonde bouwstoffen.

Om je gezondheid te verbeteren of om weer gezond te worden is het van belang een juiste lichamelijke en geestelijke balans te vinden. Als de balans wordt verstoord kunnen er allerlei klachten over uw gezondheid ontstaan. Orthomoleculaire therapie richt zich op het behandelen van de oorzaken van gezondheidsklachten en niet op de symptomen. Ieder lichaam is uniek en krijgt een passend advies en eigen plan van aanpak.

U kunt bij mij terecht voor o.a.:

– Darmklachten, Diabetes Type 2

– Autisme, ADHD en ADD

– Burn-out, bijnieruitputting, stress

– Echt gezonde voeding

 

Voor meer informatie kunt u onderstaand formulier invullen en nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op. Ook ontvangt u van ons een 4-seizoenen recepten E-Book.


     

    Scroll naar boven
    %d bloggers liken dit:
    Enable Notifications OK No thanks