Jolanda Schouten (bokstrainer) / Mirjan de Vos (geriatrie fysiotherapeut, bokstrainer, aangesloten bij ParkinsonNet)

Parkinson boksen is een actieve groepstraining, gericht op balans, uithoudingsvermogen en coördinatie. Door de complexe en intensieve beweegvormen worden de hersenen gestimuleerd tot het aanmaken van stofjes (neurotransmitters) die het brein helpen om bewegen makkelijker te maken. 

Jolanda Scholten, is eigenaar van CardioBoxing Ambacht, tevens leefstijlcoach en CardioBoxing instructrice. Verder heeft zij al ruim 25 jaar ervaring in diverse vechtsporten. 

Mirjan de Vos is ruim 10 jaar werkzaam als fysiotherapeut bij PMC Twigt en aangesloten bij ParkinsonNet. In 2016 heeft zijn haar Master geriatrie fysiotherapie met succes afgerond. Hiernaast heeft zij diverse scholingen gevolgd bij ParkinsonNet, onder andere de cursus ‘Boksen bij Parkinson’ en PWR! moves. 

Samen geven wij de Parkinson Boxing trainingen aan een kleine besloten groep (max. 8 deelnemers).  

De boks oefeningen worden ‘non-contact’ uitgevoerd, we slaan op de boks zak of op elkaars bokshandschoenen. Hierdoor zijn de training veilig en is er een laag blessure-risico. De trainingen worden aangevuld met circuittrainingen, waarbij behendigheid, voetenwerk en dubbeltaken worden geoefend. 

De trainingen worden aangevuld met PWR! (groot en snel bewegen). We beginnen altijd met een warming-up en sluiten af met een cooling down. 

Onderzoek naar deze trainingen laat positieve effecten zien op het dagelijks functioneren van mensen met Parkinson. Daarnaast ervaren deelnemers de training als een goede uitlaatklep. 

U bokst uzelf letterlijk uit de hoek van patiënt en verbetert met het boksen de kwaliteit van leven. 

Enkele door ons gehoorde uitspraken: 

 • Ik ben moe maar wel ‘fitter’ na de training! 
 • De mist uit mijn hoofd is evenweg! 
 • Ik heb nooit gesport, maar boksen is leuk! 
 • Doordat we samen trainen ga ik er met plezier naar toe! 

Wil jij meer informatie over onze trainingen of een proefles meedoen? Laat dan je gegevens achter via het volgende formulier:

  Winkelwagen
  Scroll naar boven
  %d bloggers liken dit:
  Enable Notifications OK No thanks