Voordelen van yoga bij parkinson

Als je parkinson hebt, wil je zo lang mogelijk soepel en beweeglijk blijven. Yoga is daarvoor de perfecte manier, en helpt bovendien om het vertrouwen in jezelf en je lichaam te vergroten.

Bekijk dit filmpje en laat je overtuigen door Bas Bloem

Yoga werkt door op je:

Mobiliteit – Door parkinson gaat bewegen vaak moeilijker, omdat je trager en stijver wordt. Met yoga word je weer flexibel en daardoor mobieler.

Balans – Vallen is een groot probleem bij parkinson, doordat de ziekte het evenwicht kan verstoren. Yoga helpt de balans verbeteren, en verkleint daarmee de kans én de angst om te vallen.

Kracht – Omdat je met yoga meer kracht in je onderlichaam ontwikkelt, verbetert ook de stabiliteit van je houding.

Flexibiliteit – Yoga verbetert de flexibiliteit van schouders, heupen en wervelkolom, blijkt uit onderzoek. Deze flexibiliteit helpt om de voorovergebogen houding bij parkinson te verminderen.

Stemming en slaap – Stress en slaapgebrek verergeren parkinsonsymptomen. Yoga helpt diep te ontspannen, waardoor slapen vaak beter lukt. Ook angst en depressie – beide bekende symptomen bij parkinson – kunnen afnemen met behulp van yoga.

Sociale contacten – Eenzaamheid is voor niemand goed, en zeker niet voor parkinsonpatiënten. Een yogales is het ideale moment om andere mensen te spreken en ervaringen uit te wisselen!

Wil je meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in.

    Winkelwagen
    Scroll naar boven
    %d bloggers liken dit:
    Enable Notifications OK No thanks