Ton Seegers

Parkinson Bokstrainer IKOS Doetinchem

Hallo! Mijn naam is Ton Seegers. Ik ben Psychomotorisch therapeut (PMT) , Running Therapeut en Cognitief Fitness trainer en ben te vinden op de IKOS-locatie te Doetinchem. Als PMT-er werk ik lichaams en bewegingsgericht en mijn specialiteit is daarbij ook cognitief werken. Boksen zet ik geregeld in bij lichaamsgerichte en psychofysieke trainingen om mensen verder te helpen en ze in hun kracht te zetten maar ook bij depressie, trauma en Parkinson. Uiteraard boks ik geregeld met mijn collega’s want het is een mooi en uitdagend spel! Graag tot ziens in Doetinchem.

Boksen is misschien niet de eerste sport waar u aan zou denken.

Toch is gebleken dat het een heel geschikte sport kan zijn voor mensen met de ziekte van Parkinson. Bij boksen combineert u het verbeteren van uw uithoudingsvermogen met het (leren) maken van bepaalde bewegingen en stoten. Hierdoor kunt u uw balans, spierkracht en daarmee de motorische vaardigheden verbeteren. Bokstraining volgen betekent overigens niet dat u de ring in moet: de training voor mensen met Parkinson is meestal een vorm waarbij geen echt contact wordt gemaakt. Dit maakt het voor de meeste mensen toegankelijker en prettiger.

Wil jij meer informatie over onze trainingen of een proefles meedoen? Laat dan je gegevens achter via het volgende formulier.

    %d bloggers liken dit:
    Enable Notifications OK No thanks