Het verhaal van Leen

Hoe ouder je wordt, hoe harder nodig het is om te bewegen om fit te blijven. Ik ben geen gedreven sportman, maar iemand die gewoon graag zo lang mogelijk fit wil blijven. Na mijn 55e ben ik daarom meer gaan fietsen en nadat ik gepensioneerd was ben ik daarmee doorgegaan. Het doel was om gemiddeld 100 km per week te halen, maar dat lukte helaas niet altijd. ‘s Winters gaat de fiets op de Tacx en probeer ik drie keer per week drie kwartier te fietsen. Dat lukt de ene keer beter dan de andere, maar over het algemeen overwinter ik best aardig.
Maar in 2019 zat de klad er ineens in. Er waren dat jaar andere “belangrijke” bezigheden en ik was niet altijd in de mood om te fietsen, zeker niet als het weer eens hard waaide. In september, na de zoveelste periode van te weinig bewegen, besloot ik daarom om maar eens op proef naar de sportschool te gaan. Hoewel ik wist dat je alleen met fietsen lang niet alle spieren in conditie krijgt was dat nooit eerder in me opgekomen. Omdat een vriend al bij – toen nog – Personal Fitness Nederland zat heb ik me bij Erwin en Marianne aangemeld. Daar werd ik goed ontvangen en werden mij keurig dingen uitgelegd. Ik sloot een abonnement af en sindsdien ging ik één keer per week naar de sportschool, werd er een half uur geoefend en kreeg ik tevens voedingsadviezen. De bedoeling was om ook thuis te oefenen en daarvoor kreeg ik een DVD en een boek met instructies plus oefen-materiaal mee. In het begin was het wel even wennen. Ik had vrijwel geen idee wat ik allemaal moest doen en vond het ook lastig om het in mijn systeem te krijgen om zomaar ineens in huis te gaan oefenen. Maar nadat ik de DVD en het boek eens wat beter bekeken had en op de logeerkamer een goede oefenplek ontdekt had ging dat beter. Dat kwam goed uit, toen in maart 2020 de coronacrisis begon en de sportscholen al gauw moesten sluiten. Met fietsen, wandelen en thuis oefenen probeerde ik me fit te houden. Dat ging best aardig, dus toen later in het voorjaar de sportschool weer open ging had ik na de eerste keer geen dagen spierpijn.
Inmiddels is het winter en zitten we nog steeds in de coronacrisis met zijn lockdown. Bezoek aan evenementen, vakanties, allerlei uitjes en andere leuke dingen gaan nu niet door, eigenlijk is het heel saai. Gelukkig heb ik leuke hobby’s, maar dat zijn binnen-hobby’s en daar beweeg je niet al teveel bij. Daarom wissel ik nu het fietsen op de Tacx af met wandelingen en de spieroefeningen van de sportschool. Op die manier zit er ook wat afwisseling in het bewegen en ben je niet alleen maar binnen.
Inmiddels ben ik alweer bijna anderhalf jaar bezig en de prettige informele sfeer bij N’Joy bevalt mij prima. Ik ben van plan om er voorlopig nog mee door te gaan.

%d bloggers liken dit:
Enable Notifications OK No thanks