Het verhaal van Coos

Zo ondertussen hoor ik bijna bij het meubilair van N’Joy. Al meer dan drie jaar (bijna) dagelijks er naar toe. Behalve de keren dat ik, wegens vakantie (leuk) of Covid-19 (niet leuk) of een paar keer verslapen (kan gebeuren) er niet was, was het dagelijks om 6 uur het bed uit om, om half 7 aan te treden voor een work-out.

Ik heb een zittend beroep en het was nodig dat ik wat meer beweging zou krijgen en toch wat meer spieren zou gaan gebruiken dan die nodig zijn om op een toetsenbord te “rammen”. Voornemens om actiever te worden waren er al langer maar ik had en heb “een stok achter de deur” nodig. En die “stok” is Erwin 😊. Dus aangemeld voor een dagelijks rondje fitnessen, en niet meer weggegaan. Ik ben altijd al een vroege vogel geweest dus dat iedere ochtend vroeg opstaan om te sporten is geen probleem. En het voordeel is als je zo vroeg gaat, dat je dan nog een hele dag voor je hebt en dat fitnessen is een heerlijke manier om de dag te beginnen.
Het fijne vind ik dat er dagelijks een andere spiergroep wordt getraind. De eerste keren voelde je spieren waarvan je het bestaan niet wist, maar dat was gelukkig snel over. De donderdag, oftewel “core-day” vind ik wel eens pittig maar kan, denk ik, redelijk mee komen. Doordat alle spiergroepen worden aangepakt is mijn houding achter mijn bureau beter geworden en heb ik na een dag werken geen last meer van mijn rug. En ik voel mij een stuk fitter dan voor dat ik begon. Nu met de Covid-restricties is het nu maar één keer per week trainen en ik hoop dat we snel weer dagelijks “aan de bak” mogen. Zal dan blijken of ik inderdaad nog zo fit ben. Anders heeft “stok” Erwin weer wat te doen.

Coos

%d bloggers liken dit:
Enable Notifications OK No thanks