Het verhaal van Albert-Jan

“In de zomer van 2018 kreeg ik na bloedonderzoeken een waarschuwing. Mijn cholesterol waarden gingen de verkeerde kant op. Al jaren heb ik een hoge bloeddruk en hartfalen komt in onze familie voor. Dit was voor mij een signaal om het aan te pakken. Eerder heb ik al wel pogingen gedaan om af te vallen en probeerde dit vooral door “minder te eten”. De motivatie hiervoor was maar kortstondig en het effect viel tegen.
Via Facebook zag ik een uitnodiging langs komen. Hier ben ik op ingegaan en heb een prettig kennismakingsgesprek gehad en ben ik aan de slag gegaan. Ik leer anders te eten, suikers te vermijden en meer te bewegen. In eerste instantie zag ik hier wel tegenop. Maar ik ben positief verrast over de lekkere maaltijden.
Sinds ik ben gestart heb ik nog geen hongergevoel gehad.
Meer bewegen vind ik heerlijk en het helpt me om de dag te verwerken. In dertien weken ben ik ruim 15 kg afgevallen. Daarnaast levert het meer positieve dingen op. Het kost me minder inspanning om dingen te doen. Ik heb meer energie gekregen en ik heb geen last meer van maagzuur. Mijn bloeddruk is aan het dalen. Wat het met mijn cholesterol doet is nog even afwachten.
Maar ik ga nog even door.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
Enable Notifications OK No thanks