GGZ Boxing Dordrecht

Parkinson Bokstrainer Mathijs Schaap

Parkinson is een progressieve aandoening waarvoor nog geen definitief geneesmiddel voor handen is. Ondanks de tomeloze inzet van veel briljante professoren en Michael J. Fox himself kunnen we deze aandoening nog steeds niet geheel voorkomen of genezen.

Gelukkig is er de laatste tijd wel steeds meer aandacht voor manieren om de symptomen van deze aandoeningen af te remmen en sport blijkt hierin een belangrijke rol te spelen. In regio Drechtsteden is tennis al een doelgericht ingezette sport voor mensen met Parkinson, maar boksen is landelijk zeker ook zeer effectief gebleken.

Door het beoefenen van deze sporten blijken nieuwe neurotransmitters in de hersenen te worden aangemaakt en kan de progressie van Parkinson afgeremd worden en dus mag er sprake zijn van een langer behoud aan kwaliteit van leven. De ziekte kan hiermee niet voorkomen of genezen worden, maar wel een aandeel leveren in het uitstellen van aftakeling.

In Dordrecht worden de lessen Parkinson Boxing verzorgd door GGZ Boxing.

Wanneer? Vrijdagochtend 10-11 uur.

Waar? Nijverheidstraat 77, 3316 AP Dordrecht

Wat moet ik weten? We trainen in de zaal beneden. Op die mat mag geen schoeisel gedragen worden. Neem water in een bidon of flesje mee, een handdoek en draag kleding waarin je makkelijk kan bewegen, zoals sportkleding. Er zijn leenhandschoenen als je nog geen eigen bokshandschoenen hebt.

Erg leuk: Je mag gratis een eerste proefles mee komen doen!

Maximaal aantal deelnemers is 8 personen per les. Daarom is vooraf aanmelden verplicht.

De sport is non-contact, dus er wordt niet op elkaar geslagen. Parkinson Boxing is een non-contact boxing gerelateerde fitness training dat de mobiliteit, balans, kracht en de kwaliteit van het leven verbeterd.

PBX trainingen hebben bewezen dat iedereen met de ziekte van parkinson door intensieve training een beter leven kan leiden.

Wil jij meer informatie over onze trainingen of een proefles meedoen? Laat dan je gegevens achter via het volgende formulier.

    %d bloggers liken dit:
    Enable Notifications OK No thanks